TOT ZIENS! en face to face

Digitaal contact gaat ten koste ván. Bijvoorbeeld het liken van de zandtaart van mijn dochter. Een potje dammen met mn zoon. En weet je- dat gaat me aan mn hart.

Is het nodig elkaar dagelijks online te zien? Wij kunnen elkaar beter voor Gods gezicht ontmoeten. In een wederzijds gebed. En dan later een keer afspreken. Inderdaad. Je bent niet direct op de hoogte, maar we praten wel de uren bij. 


Want de hoeveelheid ‘nieuws’ op internet waarop gereageerd moet worden is ongezond voor onze hersenpan. Het geeft een ‘sociale’ druk die niet zo geschapen is.

Laten we vaker reageren op Gods aangezicht. De woorden die Hij gepost heeft beamen. Verbonden aan Hém zijn, en alles met Hem delen! 

Wie wil is welkom bij mij thuis. En wie foto’s van ons wil zien ook.
Met andere woorden: ik stop met het Facebook. Want hoe vind -ik- leuk een digitaal contact ook kan zijn, het zal nooit het gesprek vervangen.

En wat mij betreft: vrienden spreek je. Face to face. Van hart tot hart. Niet van foto tot foto. We gaan van elkaar houden in de loop van de tijd. En of we elkaar leuk vinden? Ja top!

Tot ziens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.