PRAAT GELAAT EN DAAD

Sommige mensen willen andere mensen in hokjes plaatsen. Waarom weet ik niet. Een mens is altijd een naaste. En een oordeel komt alleen aan God toe. Een eventueel hokje komt Hem ook toe. Als de ene christen iets over de ander zou willen zeggen moet het eerst door de mangel van de liefde. Past het in Zijn plan?

Ik heb in mijn kinderjaren geleerd dat een kind van God niet evangelisch is. Wel herkenbaar aan zijn praat/gewaad/gelaat en daad. En eigenlijk ook aan welke kerk. 
Dat rijmt niet maar wordt zo doorgegeven.

In de loop van mijn leven heb ik heel wat mensen ontmoet. Een christen oordeelt niemand. Dat viel me op. Is wel vol van het Evangelie. Ze zijn te vinden in allerlei kerken en genootschappen.

Wat ik bemerkt heb is dat genoemde thema’s inderdaad aansprekend zijn. Ja een christen valt op vanwege de uitstraling van Jezus. Hij of zij spreekt de taal van God. Is eervol gekleed. Met de mantel van Christus. Kijkt blij dan wel rustig en zeker liefdevol naar anderen. En de daden spreken voor zich. Het is dienende liefde. Een christen is aangeschoven aan Zijn tafel. Uit genade. Lid van Zijn gemeente.

Nu vertel ik dat aan onze kinderen. Ben dankbaar voor wat Hém kenmerkt. De Bijbel is de spiegel. Spreekt Hij niet over hokjes, laten wij het ook niet doen. Citeer slechts wat God zegt. Dat schept duidelijkheid. Jezus Woord staat met ster bovenaan. Een christen gaat met Jezus om.

En met Wie wij omgaan, zo zijn wij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.