OORZAAK EN GEVOLG

Waar eigenbelang is
is ook chaos.

Een gulden regel uit de Bijbel. Jakobus spiegelt het in 3:16

Waar we -hoe dan ook- ons zelf bedoelen, daar is -waar dan ook- chaos.

Er staat nog meer bij. Waar afgunst is. Ook zoiets. Komt sowieso voort uit eigenbelang. Waar jaloezie is. Daar zijn ‘allerlei kwade praktijken’. Daar valt van alles bij voor te stellen.

Als er problemen zijn wordt meestal naar de oorzaak gekeken. We willen weten wat er speelt. Wie gelijk heeft. Wat de mensen vinden. Punt is dat er meestal – niet altijd!- egoïsme of jaloezie speelt. In eigen hart helaas. Dat vindt God ervan.

Ik wil mezelf aankijken. In de spiegel bij Jezus. Dan weet ik dat alleen de liefde blijft. Hij doet al het andere weg. In de spiegel zie ik mijn zelfbeminnende hart. En dan, wat mij zo aantrekt- het bloed van Jezus, dat reinigt van alle zonden!  Alle. Dat zijn ze allemaal. 

Problemen genoeg op aarde. Nogmaals: niet alle chaos komt voort uit eigen schuld. Bid om een genadig licht over je leven. Over waar je maar tegenaan loopt. Verslavingen. Moeilijk lopende relaties. Onzekerheden in banen, huwelijken, en vragen over opvoeding.  

De waarheid over ons hart zal ons vrij maken. Ook dát is iets van oorzaak en gevolg. 

Wat mij bemoedigt is het kruis van Jezus. Om steeds opnieuw gebruik van te maken. Wie belijdt – ontvangt vergeving.  Hier vervalt het ego en gaan wij gezegend naar huis. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.