HET GAAT GOED

Wij weten het nu zeker.
Alles werkt mee ten goede voor hen die God liefhebben!
Rom.8:28

Dit is zo’n kostbaar woord. Ik heb het in de Bijbel gevonden en bewaar het.

Want vandaag gaat het goed met mij. Ook met jou hoop ik! Het gaat zn gangetje. Waarmee we bedoelen dat alles gaat zoals gewoonlijk. Er geen zieken zijn, er voldoende werk is. We hebben kleding en eten. We ademen in vrijheid. Zo bijzonder! Een gave van God. Zijn gangetje komt uit Gods hand. En is een groot punt van dank!

Er komt een dag dat het gewone -tijdelijk- voorbij is. We worden ziek. Lijden pijn. We verliezen een geliefde. Er gebeurt iets. Een onaangename wending. Angst overvalt ons. Gevoelens mengen zich. Dan herinneren wij ons het woord wat wij vandaag bewaren.

Ook dit werkt mee ten goede. Al zie ik het niet gelijk. Het is waar. Amen op dat woord! God ís wel aan het werk. Achter de schermen. Jouw en mijn toekomst schrijvend.

Hij gaf ons dit woord niet als dooddoener. Zeker niet. God erkent elke klacht die wij bij Hem brengen. Ziet al ons verdriet opdat wij het in Zijn hand geven. Maar dat Hij alle dingen- zelfs het kwaad-  ten goede keert is kostbare hoop. Voor wie Jezus liefheeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.