GODS LEVEN GENIETEN

Als ik deze tijd moet geloven draait alles om mij. 

Hoe voel ik mij, wat wil ik nog en waar liggen de grenzen of zijn er geen grenzen?
Waar groei ik in, altijd ben ik er en is mijn ego in ontwikkeling. 2015.

Of -terwijl er een christelijke draai aan wordt gegeven- leef ik wel mindfull in het hier en nu? En geniet ik wel comfortabel en volledig omdat God het zo –voor mij– bedoeld heeft?

Genieten wel. Maar niet óm mij lees ik in mijn Prediker. Als levenswijsheid die God al lang gegeven heeft en die de tand van de tijd heeft doorstaan. Hem geloof ik graag.

Wat van belang is: Vrees God en houd Zijn geboden. Prediker 12:13 Ontzagwekkend. Het gaat om de liefde. Dus om de ander. Gaat het dan niet om mij? Ja in de zin dat ik voor mijzelf zorgend, de ander bedeel met Hém.

In Filippenzen 2:3a en 4 staat het zo duidelijk. Niet slechts om mijn belang, (het doet wel mee) juist ook lettend op dat van mijn ander. Daar is geen ruimte voor een wegcijferen van je persoonlijkheid. Tegelijk is er geen ruimte voor het slechts denken aan jezelf, met een gooi naar Salomo die zegt dat wij van het leven moeten genieten.  

Met het oog op God kunnen wij inderdaad Zijn leven genieten. Hij geeft het ons en houdt van ons. In de mens een welgevallen! Wij die leven op Zijn kosten vinden vreugde in Jezus en willen alles wat wij doen van harte doen.

Zo mogen we blij de weg vervolgen. Genietend van God. Dienstbaar aan anderen. 
Jezus verklaart ons zalig als wij dat doen. Joh.13:17

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.