GEBOD VOOR ONS BESTWIL

U zult niet oordelen.

Wat is het heerlijk dat wij niet mógen oordelen. Dit gebod van God schept vrijheid in ons hart. En levensvreugde. Er is één Rechter en dat is Hijzelf. Jac.4:11,12

Oordeel niet! Een gebod voor ieders bestwil. Want het maakt ons mild naar andersdenkenden. We reageren rustig en stellen vragen. Wij luisteren naar de ander. Onbevooroordeeld. Wat of wie beweegt iemand tot iets? Beweegt God hem soms?  

Of handelt iemand vanuit een bepaalde context? Drijft of weerhoudt een vorm van angst? Dat bestaat helaas in de gebroken schepping. Later niet meer gelukkig.

Juist vanuit die wetenschap – het béste komt nog!- wordt een gesprek in liefde mogelijk. Wij worden onvoorwaardelijke mensen. Elkaars naasten als we zijn!

Dit gebod behoudt ons hart in vrede met God. Hij meet ons met de maat waarmee wij meten. Wat Hém drijft is de liefde. Amen. Hij wil het beste. Weet wat goed is voor ieder. 

Wat een geluk hebben we samen. Met Jezus. Eén in Hem kunnen we uiterst veel verdragen. Verbonden aan God kijken we uit naar de hemel.  Daar zal Hij alles zijn. 
In allen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.