OUDERS VAN NU

Niet het vele is goed-
maar het goede is veel.

Een wijsheid van mijn vader Dick Eerbeek.

Missie voor de ouders van nu.  Het is vakantie. Zes weken kinderen om je heen. Je partner dichtbij. De ideale tijd om dichter naar elkaar te groeien.

Heb elkaar lief. Vind elkaar mooi. Ja breng het onder woorden en ook  daden.

Ik verloor mijn ouders in de zomerperiode. Geen afscheid en gelukkig wel een goede band. Nu is dat mijn missie geworden. Verbinding. Verdieping van de bestaande band. Of begin er vandaag mee.

Bevestig elkaars bestaan. Openheid. Praten in plaats van zwijgen. De tijd delen in plaats van uitbesteden. Ze zullen floreren! Je naaste is net als jij. Wat je kind verlangt is wat je zelf verlangde. Tijd. Aandacht. Knuffels. Elkaar aankijken. Weg van je telefoon. En positieve woorden. Lijkt het je wat? Mij wel.

Misschien is het de laatste zomer. Of ik een afscheid krijg van mijn kinderen dat weet ik niet. Maar of onze harten elkaar geraakt hebben, dat weet ik wel.

Ja het kan allemaal moeilijk liggen en het leven is ingewikkeld. Maar kijk naar jezelf. Wat heb jij te geven? Meet het niet af met wat je terug krijgt. Je gaven zijn voor het aangezicht van Jezus. Hij noteert wie liefheeft (en wie niet). Wees dankbaar voor wat er wel is. Niet het vele is goed. Het goede is veel. 

Ik wens je een zomer vol liefde. Dat kan want er is genade genoeg. Het zou zomaar iets van een keuze kunnen zijn. Richt je op je relaties. Niet op een streepvrij en ongekreukeld huis.

Ik hoor veel over stress in de vakantie tijd. Weinig tijd voor jezelf en veel op elkaars lip. Als dat voor jou zo is, kies dan voor iets nieuws. Plan momenten die je alleen door gaat brengen. Geef jezelf aan God, en daarna aan je mensen. Ik neem hierin een voorbeeld aan Jezus. Was Hij moe, dan trok Hij zich terug. Een tijd met Zijn Vader.

Gezegend zijn we. Als we als ouders Hém navolgen. Nu en altijd.