MINIMAAL GELOOF

Organiseren. Opruimen. Minimalisme in hart en huis. Daar houd ik altijd al van. De dingen zo simpel mogelijk houden. Met zo weinig mogelijk leven. Alleen hebben wat nodig is, en bewaren wat waarde heeft. Het is tegenwoordig ook helemaal in de mode.

Nu heb ik in mijn hart een mooie herinnering. Een veelgehoorde wens uit mijn jeugd. Vaak tegen me gezegd. Op een verjaardag of na een ziekte. Ik wens je het ene nodige. Dat zijn mooie woorden. Zo van: het is zo eenvoudig en jij hebt het nodig. Ik wens je. 

Het is ook te koop. Zonder geld. Dat laatste zei Jesaja.

Nu weet ik al jaren Wie het is. Het is Jezus. Wijn en melk. Ik wens je het Evangelie, blijde boodschap van Jezus. Niet meer niet minder. Minimaal het nodige.

Prachtig hart van God! Hij die de wens vervulde. Gaf mij het minimale om te leven, te sterven. Het offer van Jezus. Daar sta ik extra bij stil zo rond mijn 35e verjaardag. Ik heb het ene nodige -al- gehad. Wat wens ik me nog meer?

Nou dít. Dat ik minimaliseer in het geloof. Dat ik Hém alleen vertrouw, niet mijzelf.
Hém alleen dien, niet een afgod. Dat ik slechts liefheb, en niemand haat.
Weinig woorden gebruik in plaats van veel. 

Wat heb ik daarvoor nodig? Jezus Christus!

Ik doe namelijk zo snel wat ik niet wil. Ellendig ik en mens. God vergeeft dat en ik weet dat. Dankzij Jezus. Alweer het offer. Alleen het offer. Minimaal en maximaal. Dit wordt mij te machtig. Het is God. God alleen die eer toekomt.

Kom spoedig HEER
dat is mijn ene wens.