LICHAAM

Jezus is Hoofd over zijn kerk.
Alle respect voor Hém. Wereldwijd heeft Hij zijn gemeente. En wij delen. Zijn bouwstenen. God laat ons een foto zien om tot ons af te dalen. We hebben plaatjes nodig om iets beter te begrijpen. God denkt aan een lichaam met verschillende leden. Een prachtig beeld. Hij licht het toe in 1 Korinthe 12. 

Wie draagt wie? Je been is even belangrijk dan je neus. Er kan geen deel gemist worden, of we zullen het een handicap noemen. Zo is het met kinderen van God. Iedereen even belangrijk. Even geliefd. De een helpt de ander. We kunnen elkaar niet missen. Zijn elkaars gelijken. Ja ik heb je dus nodig. Meet je niet met anderen. Kijk slechts naar het Brein waaruit alles voortkomt. Jezus! En vraag het Hém! Welk idee heeft Hij voor jou?  Wat kun je goed? Deed je vroeger graag? Precies. Daarmee kun jij de ander van dienst zijn.

Wees dankbaar voor wat je krijgt via andere leden. Denk niet dat je alleen op aarde bent. Je bent verbonden met al Zijn liefhebbers. Heb er oog voor.
Zo zorgt God voor jou!
Blijf niet omkijken naar wat je verloor. De één helpt jou in gebed. Is gastvrij. De ander zegent je met een woord. Zingt een lied van troost. Schildert over God. Iemand geeft je praktische hulp.  En dankzij Wie? Jezus alleen. Prijs Hem! 

Dag in dag uit.